Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden ravintolaksi 2024 porvoolaisen Vårin, joka sijaitsee yli 140 vuotta vanhassa rakennuksessa, kaupungin kauneimmaksi tituleeratussa. ”Porvoo on ollut pitkään hieno matkailukohde ruokakulttuurin ystäville. Vårin menestys ei ole...
Toscanan auringon alla
Kun Gastronomien Seura järjestää retken Toscanaan, on luvassa aurinkoa, herkullista ruokaa, syvällisiä keskusteluja, runsaasti ”Pruuveja” – sekä naurua, naurua ja naurua. Kohde tällä retkellä oli Toscanan sydämessä, Casentinon laaksossa sijaitseva Poppin vanha...
Maakuntien salainen ruokakulttuuri
Keskustelu gastronomiasta ja ruokakulttuurista pyörii edelleen vahvasti Etelä-Suomen ja isompien kaupunkien ympärillä, vaikka hiljalleen muukin Suomi on hieman huomiota saanutkin. Helsinki, Turku ja Tampere paistattelevat otsikoissa, kun keskustellaan Suomen parhaista...
Puheenjohtajan haastattelussa Vuoden ravintola 2023 Mikko Utter
Juuri tällä hetkellä Mikko Utterissa on meneillään sesonki nimeltä Mahla. Sen makumaailman pääraaka-aineet ovat raitajuuri, peruna, graavikala, kananmuna, hereford, vaahtera ja pienet leivonnaiset. Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski haastatteli...
Yksi mies, vain kahdeksan asiakaspaikkaa, mutta jopa 11 sesonkia – Vuoden ravintola 2023
Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden Ravintolaksi 2023 Mikko Utterin, joka sijaitsee kerrostalon kivijalassa Lohjan keskustassa. Gastronomit perustelevat valintaansa ravintoloitsijan tinkimättömällä asenteella, joka välittyy illallisvieraille persoonallisena...
Juhlapuhe jouluillallisella 13.12.2022
Useimmille Helsingin Suomalainen Klubi on varmaankin tuntematon, ehkä outokin, kenties salaperäinen, koska klubielämä on Suomessa vierasta ja se tuo mieleen englantilaisten vanhojen herrojen elämäntavan. Siksi muutama sana tämän klubin luonteesta ja toiminnasta voi...
Gastronomi haluaa valita laadukkaita ja herkullisia tuotteita
Kesä alkaa olla loppusuoralla ja syksy kolkuttelee ovella. Olemme saaneet nauttia täysillä kesän herkuista ja suomalaisista sesonkituotteista. Alkusyksy vain parantaa asiaa, kun loputkin naatit puhkeavat ja pääsemme sadonkorjuupuuhiin. Kaikilla ei ole kuitenkaan...
Suomalainen keittiö tarvitsee roolimalleja
Monet maamme eturivin kokit tekevät kovaa työtä suomalaisen keittiön eteen. Ei mennä sieltä missä aita on matalin tai suunnitella ruokalistoja voittojen maksimointi mielessä. Suomalaisen keittotaidon tunnettuutta ja arvostusta parannetaan kilpailemalla, osallistumalla...
Suomen Gastronomien Seuran ansiomerkki ravintola Nokan Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle
Suomen Gastronomien Seura myöntää seuran ansiomerkin Ari Ruoholle ja Terhi Vitikalle. Seuran johtokunta perustelee ansiomerkkien myöntämistä ravintola Nokan ravintoloitsijoille heidän ansioistaan suomalaisen keittiön lipunkantajina. Helsingin Katajanokalla 20 vuotta...
Vuoden ravintola Nolla on kestävän kehityksen edelläkävijä panostaen hyvään makuun ja tunnelmaan
Idea Nollasta syntyi, kun Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi. Vuonna 2016 alkunsa saanut Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen onnistuu ilman, että...