Suomen Gastronomien Seura
Suomen Gastronomien Seura on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä.
Pysy ajan tasalla
Uutiset ja tulevat tapahtumat
Gastronomit järjestävät jäsenistölleen ainutlaatuisia tilaisuuksia ja tapahtumia vuoden mittaan. Tapahtumat -osiosta löydät yksityiskohtaiset kuvaukset tulevista tilaisuuksista. Ajankohtaista -otsikon alta löydät uutisia ja seuran johtokunnan mietteitä ja ajatuksia gastronomiasta ja sen kehittymisestä maassamme
Tulevat tapahtumat
Järjestämme jäsentapahtumia joka kuukausi.
Voit tutustua tapahtumiin, jäsenenä ilmoittautua niihin, katsoa kuvat Instagramissa ja lukea Facebookissa, mitä siellä lopulta tapahtui.
Vuoden ravintolalla 2025 maaginen osoite – korttelibistron ruoka ja henki lumosivat gastronomit
Suomen Gastronomien Seura valitsi helsinkiläisen Bona Fiden Vuoden ravintolaksi 2025. Erikoisen tunnustuksesta tekee se, että valinta on osunut kaksi kertaa aiemminkin osoitteeseen Vironkatu 8. ”Uuden aallon korttelibistro hurmaa sesongin mukaan tiheästi vaihtuvalla...
Jäsenien ruoka- ja kulttuurimatka Tallinnaan 28.-29.3.2025
Pörssiklubi jakaa Gastronomien kanssa kiinnostuksen ruokaan. Gastronomian juuret ovat antiikin Kreikassa ja Roomassa, jossa ruokailu oli tärkeä osa kulttuuria ja yhteiskuntaa. Gastronomia yhdistää luovuuden ja tieteellisen tiedon estetiikkaan. Näitä lähdimme hakemaan...
Suomen Gastronomien Seura myönsi huippuharvinaisen tunnustuksen
Suomen Gastronomien Seura myönsi huippuharvinaisen tunnustuksen On vain yksi Kosmos: Sata vuotta suomalaisessa ravintolaelämässä - samassa osoitteessa, samalla omistajasuvulla, samalla nimellä ja hienovaraisesti aikaa eläneellä liikeidealla. Mikä idea: Olla ravintola!...
Tarinamme
Gastronomian vaalimista ja kehittämistä
Suomen Gastronomien Seura ry on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä. Seuran perusti sodan jälkeen seitsemän hengen ryhmä elvyttämään ja nostamaan Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria yleensä. Elintarviketeollisuus, ravintola-ala ja Suomen Kulttuurirahasto lähtivät mukaan toimintaan heti alusta.
Seuran tarkoituksena on gastronomian vaaliminen ja kehittäminen maassamme, ruokakulttuurimme nostaminen ansaitsemaansa arvoon ja sen kansainvälisen tunnettuuden lisääminen.
Kirjoita meille
Kun haluat kysyä toiminnastamme, ota rohkeasti yhteyttä.
Vastaamme mahdollisimman pian.