Gastronomit valmistivat jäsenistölle silakkalaatikkoa Helsingin silakkamarkkinaviikolla. Oikein valmistettuna tämä väheksytty ja jopa kammoksuttu perinneherkku on mitä parhain suomalainen kotiruoka. Gastronomit jakavat reseptinsä kaikkien suomalaisten kalaruokia...
Puheenjohtajan ajatuksia
Suomalainen ravintolaruoka nousi keskusteluun heinäkuun puolivälissä Ilkka Kariston sunnuntaikolumnin jälkimainingeissa. Karisto aloittaa viittaamalla ulkomailta palanneiden julkkiskokkien haastatteluihin, joissa Helsingistä on tullut omaperäinen, rentoja...
Suomen Gastronomien Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Joni Kiiski
Kiiski on ollut seuran jäsen vuodesta 2013 ja seuran johtokunnan jäsen vuodesta 2017. Hän seuraa tehtävässä keittiömestari Kim Palhusia. - 75-juhlavuotta viettävä Suomen Gastronomien Seura on iskussa. Yllätyn yhä uudelleen siitä valtavasta suomalaisen keittiön ja...
Heikki Kähkösen juhlapuhe seuran vuosikokouksessa 25.8.2020
Suomen Gastronomien Seura 75 vuotta, Ravintola Palace, Helsinki 25.8.2020 Arvoisat Suomen Gastronomien Seuran jäsenet, hyvien makujen ystävät sekä suomalaisen keittiötaidon ja ravintolakulttuurin tekijät ja arvostajat. Onnittelen lämpimästi yhdistystä 75-vuotisesta...
Raportti Saimaalta: hatsapuria ja yli 90-prosenttista lähiruokaa
Tämä on nyt se kesä, jolloin kotimaan matkailulla etsikkoaika. Tänä kesänä ratkaistaan monen kuluttajan päätös tullaanko toistekin. Tässä muutama positiivinen havainto 24.-28. kesäkuuta. Lappeenrannassa on jo vuosia ollut varma valinta Karo Sintosen ja Sirja Ojalan...
Poikkeusaika on nostanut perinteisen juurileivonnan suosiota
Mennyt kevät on ollut poikkeuksellinen kaikilla mittareilla. Kotona oleminen on nostanut kuitenkin positiivisen kotoilun merkitystä ja suosiota. Rautakauppojen jonot kasvoivat ja terasseja ja pihoja kunnostetaan urakalla. Kotoilu on näkynyt merkittävästi myös...
Kesäterveiset puheenjohtajalta
Tätä kirjoittaessani Suomessa on 28 ihmistä sairaalahoidossa koronaviruksesta johtuen. Tuoreimmat 7 päivän luvut verrattuna edelliseen 7 päivän jaksoon näyttävät tilanteen kehittyvän edelleen parempaan suuntaan. Toivon, että sinä ja perheesi voitte hyvin....
Gastronomit jakavat Markus Aremon kalareseptejä, joiden pääosassa ovat suomalaiset kalat
Suomen Gastronomien Seura haluaa kannustaa suomalaisia ruokaharrastuksen pariin ja valmistamaan kalaruokia kotimaisista kaloista julkaisemalla normaalisti vain jäsenistön käyttöön tarkoitettuja reseptejä. Keittiömestari Markus Aremon resepteillä ja gastronomi Antti...
Ravintola Aanaar on valittu Vuoden ravintolaksi 2020
Suomen Gastronomien Seura on valinnut perinnehotelli Kultahovin yhteydessä Inarissa toimivan ravintola Aanaarin Vuoden ravintolaksi 2020 Aanaarin ruoan herkullisuus perustuu raaka-aineisiin, joiden hankinta alkaa keittiön takaovelta ja yltää Jäämerelle yli Saamenmaan....
Puheenjohtajan joulutervehdys
Kiireinen vuosi alkaa lähestymään kohti loppuvuoden juhlakautta. Otin kesätauon päätyttyä vastaan puheenjohtajan tehtävät Kimin päättäessä keskittyä täysipainoisesti kasvavien työtehtävien hoitamiseen. Hyvä toimintasuunnitelma, seuran rutiineiksi muodostuneet...