Suomen Gastronomien Seura
Suomen Gastronomien Seura on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä.
Pysy ajan tasalla
Uutiset ja tulevat tapahtumat
Gastronomit järjestävät jäsenistölleen ainutlaatuisia tilaisuuksia ja tapahtumia vuoden mittaan. Tapahtumat -osiosta löydät yksityiskohtaiset kuvaukset tulevista tilaisuuksista. Ajankohtaista -otsikon alta löydät uutisia ja seuran johtokunnan mietteitä ja ajatuksia gastronomiasta ja sen kehittymisestä maassamme
Tulevat tapahtumat
Järjestämme jäsentapahtumia joka kuukausi.
Voit tutustua tapahtumiin, jäsenenä ilmoittautua niihin, katsoa kuvat Instagramissa ja lukea Facebookissa, mitä siellä lopulta tapahtui.
Porvoon kaunein talo sai himoitun kunniamaininnan – Vår on Vuoden ravintola 2024
Suomen Gastronomien Seura valitsi Vuoden ravintolaksi 2024 porvoolaisen Vårin, joka sijaitsee yli 140 vuotta vanhassa rakennuksessa, kaupungin kauneimmaksi tituleeratussa. ”Porvoo on ollut pitkään hieno matkailukohde ruokakulttuurin ystäville. Vårin menestys ei ole...
Toscanan auringon alla
Kun Gastronomien Seura järjestää retken Toscanaan, on luvassa aurinkoa, herkullista ruokaa, syvällisiä keskusteluja, runsaasti ”Pruuveja” – sekä naurua, naurua ja naurua. Kohde tällä retkellä oli Toscanan sydämessä, Casentinon laaksossa sijaitseva Poppin vanha...
Maakuntien salainen ruokakulttuuri
Keskustelu gastronomiasta ja ruokakulttuurista pyörii edelleen vahvasti Etelä-Suomen ja isompien kaupunkien ympärillä, vaikka hiljalleen muukin Suomi on hieman huomiota saanutkin. Helsinki, Turku ja Tampere paistattelevat otsikoissa, kun keskustellaan Suomen parhaista...
Tarinamme
Gastronomian vaalimista ja kehittämistä
Suomen Gastronomien Seura ry on vuonna 1945 perustettu Suomen vanhin, yleisesti arvostettu ruokaseura, johon kuuluu nykyisin noin 300 jäsentä. Seuran perusti sodan jälkeen seitsemän hengen ryhmä elvyttämään ja nostamaan Suomen ruokahuoltoa, elintarvikkeiden laatua ja ruokakulttuuria yleensä. Elintarviketeollisuus, ravintola-ala ja Suomen Kulttuurirahasto lähtivät mukaan toimintaan heti alusta.
Seuran tarkoituksena on gastronomian vaaliminen ja kehittäminen maassamme, ruokakulttuurimme nostaminen ansaitsemaansa arvoon ja sen kansainvälisen tunnettuuden lisääminen.
Kirjoita meille
Kun haluat kysyä toiminnastamme, ota rohkeasti yhteyttä.
Vastaamme mahdollisimman pian.